среда, 26. јун 2013.

Soc od kafe

Nemojte bacati,.. čistite sa njim...7 stvari zašto je  perfektan !

 
 

 
Ne biste ni pomislili zašto sve  ne bi mogli da koristite jos  kafu (ostatak ili soc od kafe),  posle što ste popili svoje omiljeno piće, isprobajte !

Obično ljudi to bacaju u đubre ( posle gledanja u budućnost ), ali zahvaljujući svom mirisu, kiselosti  i zrnastom obliku  bez dinara  mogli bi da dobijemo  odlično sredsvo za čišćenje .

Pogledajte na koliko načina možemo da ga koristimo!




Nije slučajno sto u parfimerijama pored skupih parfema stavljaju   zrno kafe,  fantastično upija miris.

U frižderu ako stavimo   malo kafe u  tanjirić preko noći,  lagano ćemo se oslobodili od neprijatnih mirisa.




Ako  vaše posude  previše mirišu na jelo koje  ste ranije spremali,  možemo koristiti istu taktiku.
Stavite malo soca  od kafe  i popunite ih  sa vodom, ostavite   neko vreme tako !







Nekoliko  biljaka  uživa u kiseloj zemlji, zahvaliće vam ako stavljate redovno u  njihovu zemlju  soc od kafe.  Ruža, rododendron ....


Možete ga koristi  kao sredstvo za triljanje  posuda...





Efikasno je i protiv masnoće, ako vam se začepila sudopera samo stavite malo soca od kafe i  pustite jak mlaz vruće vode na to .



Mačke  baš ne vole taj miris, pa ih možete i  udaljiti  od vaših omiljenih  biljaka.


Isto to vredi za mrave  i oni ne vole miris  kafe,  bežaće sa  tih mesta gde ste stavili soc od kafe. 

Нема коментара:

Постави коментар